DISTRIBUIȚI
AFP

Liderii de la Riyad au început discuțiile cu rebelii houthi din Yemen pentru a pune capăt conflictului dintre aceștia și autoritățile de la Sanaa, recunoscute internațional, la o zi după ce au moderat un acord între separatiștii din sudul țării și autorități, relatează postul Le Figaro, potrivit mediafax.

„Noi avem un canal deschis (de dialog, n. red.) cu rebelii houthi, din 2016, și continuăm aceste contacte pentru obținerea păcii în Yemen”, a declarat un înalt oficial saudit, sub condiția anonimatului.


Vezi și : Un politician pro-Beijing a fost atacat cu cuțitul în Hong Kong – VIDEO

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunțat marți încheierea unui acord între Guvernul de la Sanaa și insurgenții separatiști din sudul țării, în urma eforturilor de a reinstala stabilitatea internă în Yemen.

O coaliție condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii houthi de patru ani în țara din Peninsula Arabă pentru a încerca să readucă la putere Guvernul yemenit recunoscut pe plan internațional, într-un conflict văzut ca un război de la distanță între Arabia Saudită și Iran.

Citește și: Armata SUA va folosi inteligenţa artificială ‘în mod legal și etic’