DISTRIBUIȚI
afp

Arabia Saudită a negat duminică informaţiile conform cărora scriitorul Jamal Khashoggi, un proeminent disident saudit care a dispărut în această săptămână, a fost ucis în consulatul său din Istanbul, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Un oficial al consulatului a spus că acuzaţiile sunt ‘lipsite de fundament’, potrivit agenţiei oficiale de presă saudite.


Citește și : Turcia: Anchetă după dispariţia unui editorialist saudit la Istanbul

Oficialul, rămas sub protecţia anonimatului, şi-a exprimat îndoiala că acuzaţiile privind uciderea lui Khashoggi au fost lansate de oficiali turci apropiaţi de acest caz.

Sursa citată a mai spus că o echipă de investigatori saudiţi a ajuns sâmbătă la Istanbul pentru a se alătura anchetei privind dispariţia lui Khashoggi.

Jurnalistul în vârstă de 59 de ani, care era un critic dur al prinţului saudit moştenitor Mohammad bin Salman, a dispărut marţi în timpul unei vizite în clădirea consulatului saudit din Istanbul, unde se afla pentru a obţine documente în vederea căsătoriei cu o femeie turcă.

Sâmbătă, un prieten apropiat al lui Khashoggi a declarat pentru dpa că acesta a fost ucis în consulat.

Prietenul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a adăugat că asasinatul a fost confirmat de către poliţia turcă şi că trupul victimei a fost tăiat în bucăţi. Până acum, nu există informaţii oficiale pentru a fi coroborate cu această versiune.

Turcia a lansat o anchetă în legătură cu dispariţia lui Khashoggi.

Jurnalistul scria pentru The Washington Post, care a relatat că el a fost ucis în consulatul din Istanbul de o echipă saudită „trimisă special pentru a comite această crimă”.

Citește și : Senatul SUA aprobă numirea judecătorului Kavanaugh la Curtea Supremă

Conform articolului, care citează surse anonime, investigatorii turci consideră că echipa venită din Arabia Saudită era formată din 15 membri.

Arabia Saudită a spus că Jamal Khashoggi a părăsit incinta înainte de a fi dat dispărut, în timp ce Turcia insistă că el se afla încă în consulat.