DISTRIBUIȚI

Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în grupurile energetice ruseşti Gazprom, Rosneft şi Lukoil, între 22 februarie şi 22 martie, a anunţat compania duminică, pe Twitter, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Multe naţiuni occidentale au impus sancţiuni firmelor energetice ruseşti şi directorilor acestora, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie.


Citeşte şi: Zece avioane ale oligarhilor ruşi sunt BLOCATE în Germania – Black News

Investiţiile Kingdom Holding se încadrează în programul de investiţii pe trei ani al companiei, de 12,8 miliarde de riali (3,4 miliarde de dolari), a adăugat compania.

Kingdom Holding a declarat că a investit 1,37 de miliarde de riali în Gazprom şi 196 de milioane de riali în Rosneft, pe 22 februarie, şi 410 de milioane de riali în Lukoil, între 22 februarie şi 22 martie.

Citeşte şi: DEZASTRU în capitala Armeniei (VIDEO)! 20 de oameni sunt daţi DISPĂRUŢI după explozia din inima Erevanului – Black News

Kingdom Holding este deţinută în cea mai mare parte de prinţul saudit Alwaleed Bin Talal, dar fondul suveran al Arabiei Saudite, Public Investment Fund (PIF), a preluat un pachet de 16,87% din acţiunile companiei, în luna mai.

Arabia Saudită şi Rusia conduc grupul OPEC+, o alianţă formată în 2017 între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi producătorii aliaţi.