DISTRIBUIȚI
REUTERS

Arabia Saudită a anunţat că suspendă ‘temporar’ intrarea pelerinilor care merg la Mecca pe teritoriul său cu scopul de a ‘preveni pătrunderea noului coronavirus (Covid-19) în regat şi propagarea sa’, a anunţat joi Ministerul de Externe saudit, citat de France Presse, potrivit agerpres.

Guvernul saudit a decis să ‘suspende temporar intrarea în regat pentru Umra (pelerinajul mic) şi vizitarea Moscheii Profetului’, menţionează ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Două avioane militare britanice, trimise să intercepteze un bombardier nuclear rus în apropiere de coastele Scoţiei

Umra, care atrage în fiecare lună la Mecca mai multe zeci de mii de musulmani, este un pelerinaj ce poate fi efectuat în orice moment al anului, spre deosebire de Hajj, care poate fi efectuat doar la date precise ale calendarului lunar islamic (anul acesta Hajjul ar urma să aibă loc între sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august).

Arabia Saudită a suspendat de asemenea intrarea în ţară pentru călătorii cu vize turistice şi provenind din ţări afectate de coronavirus, potrivit unor criterii ce vor fi stabilite de autorităţile sanitare.

Citește și : Marea Britanie efectuează teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă

‘Aceste proceduri sunt temporare şi sunt supuse evaluării continue de către autorităţile competente’, a adăugat ministerul.