DISTRIBUIȚI
zpravy.aktualne.cz

Forţele saudite de apărare aeriană au interceptat, sâmbătă, deasupra oraşului Najran o rachetă lansată de luptătorii Houthi din Yemen, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Într-un comunicat transmis de agenţia naţională de presă, SPA, coaliţia de la conducerea ţării a spus că un rezident indian a fost rănit, după interceptarea rachetei, de reziduuri ale acesteia.


Citește și : Rusia : Dmitri Peskov le-a numit PROSTITUATE pe femeile care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală

Agenţia de presă Saba, condusă de grupul Houthi a spus înainte de asta că o rachetă a fost lansată de la o bază saudită din Najran, care a dus la pierderi în echipamentul său militar.

Houthi a lansat numeroase rachete spre Arabia Saudită de când coaliţia de la conducerea regatului a intervenit în războiul civil din Yemen, în 2015, după ce grupul l-a trimis pe preşedintele Yemenului Abd-Rabbu Mandour Hadi în exil.

Săptămâna trecută, forţele de apărare aeriană ale Arabiei Saudite au interceptat numeroase rachete şi a fost pentru prima dată când reziduurile lor au cauzat un deces în capitala Riad.

Arabia Saudită acuză Iranul că furnizează rachete şi oferă consiliere grupului Houthi, care a ocupat capitala Yemenului, Sanaa, şi alte părţi ale ţării. Teheranul şi reprezentanţii Houthi neagă acuzaţiile.

Citește și : Coreea de Nord va participa la următoarele două ediţii ale Jocurile Olimpice, din Japonia şi China (preşedintele CIO)