DISTRIBUIȚI
AFP

Arabia Saudită a confirmat că săptămâna viitoare va fi gazda unei conferinţe virtuale a donatorilor pentru Yemen, împreună cu Organizaţia Naţiunilor Unite, care a avertizat că această ţară devastată de război riscă să fie copleşită de o epidemie de COVID-19, transmite Reuters, scrie agerpres.

Milioane de locuitori au nevoie de ajutor în Yemen, unde guvernul a fost alungat în 2014 din capitala Sanaa de rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, înainte ca o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită să intervină în 2015 pentru a încerca reinstalarea preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi.


Citește și : Mii de medici italieni au demonstrat în toată Italia pentru a cere o reformă

Vineri, agenţia oficială Saudi Press Agency a citat un ordin al regelui Salman care confirma conferinţa de marţi a donatorilor la Riad, la care Naţiunile Unite speră să strângă 2,4 miliarde de dolari pentru cea mai amplă operaţiune umanitară la nivel mondial.

‘Dacă nu vom obţine finanţarea de care este nevoie şi dacă nu se face mai mult pentru stoparea virusului, COVID-19 ar putea pune stăpânire pe Yemen’, a afirmat Lise Grande, coordonatorul umanitar al ONU pentru Yemen, într-un comunicat.

Până joi, Yemenul a raportat 281 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 55 de decese, ceea ce înseamnă o rată de mortalitate de 20%, mult este media globală de 7% estimată de ONU.

Citește și : Marea Britanie îndeamnă Administraţia de la Beijing să reanalizeze iniţiativa privind Hong Kong