DISTRIBUIȚI
BFMTV

Arabia Saudită „a condamnat cu fermitate” atacul cu cuţitul care a făcut trei morţi joi într-o biserică din Nisa, în sud-estul Franţei, relatează AFP, scrie agerpres.

„Condamnăm cu fermitate şi denunţăm atacul terorist care a făcut morţi şi răniţi la Nisa, în Franţa”, a transmis Ministerul saudit al Afacerilor Externe pe Twitter.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

„Reiterăm că regatul respinge categoric astfel de acte extremiste care contravin tuturor religiilor, credinţelor şi bunului-simţ”, se mai arată în text.

Mesajul face apel de asemenea la „respingerea practicilor care îndeamnă la ură, violenţă şi extremism”.

Atacul de la Nisa a survenit în aceeaşi zi în care un paznic al consulatului francez din oraşul saudit Jeddah, în vestul ţării, a fost rănit cu un cuţit.

Nici ambasada şi nici autorităţile saudite nu au precizat motivul agresiunii, survenită în contextul furiei din Orientul Mijlociu împotriva preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

Şeful statului francez a apărat caricaturile cu profetul Mahomed în cadrul ceremoniei naţionale de omagiere după atentatul comis de un extremist islamist care a decapitat la 16 octombrie un profesor francez, Samuel Paty, care le-a arătat unei clase în timpul unui curs despre libertatea de exprimare.

Arabia Saudită nu a comentat afirmaţiile lui Macron, dar a transmis că respinge orice tentativă de a face o legătură între islam şi „terorism”.