DISTRIBUIȚI

Cel puţin 11 oameni au murit la Sanaa în urma raidurilor coaliţiei militare conduse de Arabia Saudită, lansate după un atac al rebelilor yemeniţi Houthi asupra Emiratelor Arabe Unite, a anunţat marţi o sursă medicală citată de AFP, potrivit agerpres.

„Loviturile aeriene s-au soldat cu 11 morţi”, a menţionat pentru AFP sursa citată, referindu-se la raidurile de represalii lansate de coaliţie asupra capitalei Yemenului, care este controlată de rebeli.


Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

Un martor din oraş, care s-a prezentat pentru France Presse ca Akram al-Ahdal, a vorbit la rândul lui de 11 „martiri”, adăugând că se continuă „căutarea de răniţi şi martiri printre dărâmături”.

Surse medicale şi localnici citaţi de Reuters au afirmat că 14 oameni au murit într-un raid care a vizat locuinţa unui oficial militar Houthi, în timp ce un responsabil al administraţiei rebelilor, care controlează mare parte din nordul Yemenului, a estimat că în total raidurile au ucis în capitală 20 de oameni.

Coaliţia condusă de saudiţi şi din care fac parte şi EAU a anunţat luni seara raiduri asupra capitalei yemenite „ca răspuns” la primul atac confirmat al rebelilor Houthi pe teritoriul Emiratelor. Autorităţile din Emirate au avertizat că vor „riposta” la acest „atac infam”.

Rebelii Houthi, care sunt susţinuţi de Iran, au atacat luni facilităţi civile din EAU, folosind drone. La Abu Dhabi, capitala Emiratelor, explozia unor camioane-cisternă care transportau combustibil s-a soldat cu trei morţi şi şase răniţi.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

Coaliţia intervine în Yemen din 2015, pentru a susţine forţele guvernamentale în conflictul cu rebelii, care au preluat controlul la Sanaa la finele lui 2014, iar ulterior alte ample teritorii yemenite.

În şapte ani, acest conflict s-a soldat, potrivit ONU, cu 377.000 de morţi, în mare majoritate ca urmări indirecte ale luptelor, care au dus la răspândirea foametei, a bolilor şi la epuizarea rezervelor de apă potabilă.