DISTRIBUIȚI
Reuters

Autorităţile saudite au reţinut 11 prinţi după ce ei s-au adunat la palatul regal din Riad pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate care includ suspendarea plăţii facturilor utilitare, informează Reuters care citează presa din Arabia Saudită.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a introdus o serie de reforme care includ tăierea subvenţiilor, introducerea taxei pe valoare adăugată şi suspendarea indemnizaţiilor speciale pentru membrii familiei regale, în încercarea de a reduce deficitul bugetar estimat pentru anul acesta la 195 de miliarde de riali saudiţi (aproximativ 43,1 miliarde de euro), potrivit news.ro .


Site-ul sabq.org a scris că prinţii s-au adunat la palatul Qasr a-Hokm şi au solicitat anularea decretului regal care prevede stoparea plăţii facturilor pentru consumul de apă şi electricitate ale membrilor familiei. În plus, ei au cerut o compensaţie pentru condamnarea la moarte a unuia dintre rudele lor.

Citește și : Coliziune violentă între două aeronave, pe aeroportul Pearson din Toronto, fără a fi înregistrate victime

„Au fost informaţi de greşeala făcută prin aceste cereri, însă au refuzat să părăsească Qasr al-Hokm”, a mai scris Sabq citând surse. „Un ordin a fost dat gărzilor regale să intervină şi ei au fost reţinuţi şi închişi la al-Hayer în aşteptarea unui proces”.

Nu au fost oferite informaţii cu privire la identitatea prinţilor, dar liderul grupului a fost identificat cu iniţialele S.A. S.

Ziarul Okaz a publicat informaţii similare, însă Reuters nu a putut verifica încă.