DISTRIBUIȚI
AFP/Getty

Arabia Saudită a lansat joi campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii, la doar o zi după ce această ţară a primit două transporturi cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech, informează DPA, potrivit agerpres.

Postul de televiziune al-Ekhbariya a transmis imagini ce prezintă o femeie şi un bărbat care erau vaccinaţi într-un centru medical din capitala Arabiei Saudite, Riad.


Citește și: Vicele american va fi vaccinat în public

La scurt timp după aceea, ministrul saudit al Sănătăţii, Tawfiq al-Rabiah, a fost inoculat la rândul său cu acelaşi tip de vaccin.

Arabia Saudită a primit primele transporturi cu vaccin Pfizer-BioNTech în cursul zilei de miercuri, când a devenit prima ţară din regiunea Golfului Persic care a obţinut acest produs farmaceutic.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită a aprobat utilizarea pe teritoriul său a vaccinului dezvoltat de grupul american Pfizer şi compania germană BioNTech.

Autorităţile saudite au cerut rezidenţilor să se înregistreze pentru vaccinare prin intermediul unei aplicaţii mobile dezvoltate de Ministerul Sănătăţii. Peste 150.000 de persoane s-au înregistrat în primele 24 de ore.

Campania de vaccinare a fost concepută în trei etape, prioritate având persoanele de peste 65 de ani, angajaţii din sănătate şi persoanele care suferă de boli cronice. A doua etapă vizează rezidenţii de peste 50 de ani, iar în etapa finală, a treia, vaccinul va deveni disponibil pentru restul populaţiei.

Citește și: Flavio Cotti, fostul preşedinte al Elveţiei, a murit de COVID

Recent, autorităţile saudite au anunţat că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi disponibile pentru cetăţenii saudiţi şi rezidenţii străini în regim de gratuitate.

Arabia Saudită, care are o populaţie de aproximativ 34 de milioane de locuitori, a raportat peste 360.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, inclusiv 6.000 de decese.