DISTRIBUIȚI
Daily Pakistan

Autorităţile saudite au anunţat arestarea, luni dimineaţă, a 13 „elemente teroriste”, a doua zi după un atac revendicat de Gruparea Statul Islamic (SI) care i-a costat viaţa pe cei patru autori, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Arestările sunt rezultatul investigaţiilor serviciilor Siguranţei statului, a precizat un purtător de cuvânt al acestui serviciu de securitate, citat de agenţia de presă oficială SPA.


Citește și : ‘Prea devreme’ pentru a spune dacă este posibilă o cooperare cu noul preşedinte ucrainean Zelenski(Kremlin)

Suspecţii „pregăteau acţiuni criminale vizând securitatea ţării”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat unde au avut loc aceste arestări şi dacă ele au sau nu legătură cu atentatul de duminică.

Patru bărbaţi, toţi de naţionalitate saudită potrivit informaţiilor date publicităţii luni, au fost ucişi în acest atac asupra unui sediu al serviciilor Siguranţei statului de la Zulfi, la 260 km nord de Riad, în centrul unei regiuni sunite.

Statul Islamic a revendicat atacul prin intermediul organismului său de propagandă Amaq.

„Autorii atacului asupra sediului Siguranţei statului din oraşul Zulfi sunt combatanţi ai Statului Islamic”, a anunţat gruparea jihadistă sunită.

Forţele de securitate din Arabia Saudită au fost vizate de numeroase atacuri jihadiste în ultimii ani, revendicate în special de SI şi Al-Qaida, notează AFP.

Citește și : Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în seismul din Filipine

Ţara este şi teatrul unor acroşaje sporadice între forţele de ordine şi activiştii şiiţi în provinciile din vestul Arabiei Saudite.

Această regiune este teatrul a numeroase tulburări din 2011, an în care a fost zguduită de o puternică mişcare de contestare în siajul Primăverii arabe.

Minoritatea şiită reprezintă, potrivit estimărilor, între 10 şi 15% din cele 32 de milioane de saudiţi.