DISTRIBUIȚI
Getty images

Aproximativ 44.500 de etiopieni au fost repatriaţi din Arabia Saudită în decurs de şase luni, a anunţat joi Ministerul de Externe al Etiopiei, citat de agenţia Xinhua, scrie agerpres.

Purtătorul de cuvânt al MAE etiopian, Meles Alem, a declarat presei că cei 44.500 de etiopieni care erau blocaţi în Arabia Saudită au fost repatriaţi prin eforturi comune ale autorităţilor din cele două ţări.


Citește și : Trump a vizitat trupele americane din Germania

”Etiopia şi-a suplimentat personalul diplomatic de la consulatele sale din Arabia Saudită pentru a ajuta la repatrierea în masă a cetăţenilor etiopieni care erau blocaţi în regat fără documente corespunzătoare de călătorie”, a declarat Alem.

Se estimează că mii de etiopieni traversează anual Marea Roşie pentru a ajunge în Arabia Saudită, în căutarea de oportunităţi economice mai bune. Ei sunt deseori angajaţi în economia subterană fără să aibă permise de rezidenţă valabile.

Citește și : Rusia pare hotărâtă să împiedice Ucraina să adere la NATO (Analiză DPA)

În scopul de a opri migraţia ilegală, Etiopia a semnat cu Arabia Saudită în mai 2017 un acord privind contractul de muncă în străinătate în scopul de a-i ajuta pe viitorii migranţi etiopieni legali.