DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Sute de pasageri ai unui tren au rămas blocaţi în sudul Marii Britanii din cauza unei alunecări de teren, iar un elicopter militar a intervenit după ce un râu a ieşit din matcă în urma ploilor torenţiale ce au provocat probleme în mai multe regiuni, informează vineri Press Association, potrivit agerpres.

O alunecare de teren produsă în apropierea localităţii Corby din comitatul Northamptonshire a condus la blocarea circulaţiei a două trenuri, unul care plecase joi din Londra cu destinaţia Nottingham, şi altul trimis pentru a veni în ajutorul călătorilor aflaţi în acesta.


Citește și : Publicaţia Die Welt susţine că UE ar trebui să se retragă din acordul cu Iranul după incidentele din Golful Oman

Circa 400 de pasageri au rămas blocaţi timp de opt ore înainte de a fi evacuaţi, iar o persoană a necesitat îngrijiri medicale la faţa locului.

Operatorul feroviar a transmis scuze clienţilor afectaţi de incident şi a descris situaţia drept ”dificilă” din cauza aluviunilor şi a inundaţiilor care au zădărnicit intervenţiile de salvare.

Unele rute feroviare erau încă afectate vineri dimineaţă când angajaţii reţelei National Rail continuau să intervină pentru eliberarea liniilor.

Condiţiile meteorologice nefavorabile au provocat probleme şi în alte regiuni. Echipajele specializate în intervenţia de urgenţă au salvat mai multe persoane rămase blocate în locuinţe, iar un elicopter al forţele aeriene regale a fost trimis la faţa locului după ce un râu a ieşit din matcă în comitatul Lincolnshire.

În urma inundaţiilor au fost consemnate pagube materiale la 70 de proprietăţi, însă autorităţile locale din Lincolnshire au indicat că 720 de case ar putea fi afectate după ce în zonă au căzut în doar două zile cantităţi de precipitaţii echivalente cu cele obişnuite într-un interval de peste două luni.

Citește și : Macron caută aliaţi la un mini-summit în sudul Europei

Numeroase locuinţe din regiunea afectată au rămas fără curent electric, situaţie ce s-ar putea prelungi până vineri seară, notează Press Association.

Circa 17 avertizări de inundaţii şi 56 de alerte au fost emise vineri de către Agenţia de Mediu.

Meteorologii din cadrul Met Office au avertizat că vremea rea va continua vineri şi în cursul weekendului.