DISTRIBUIȚI

Aproximativ 400 de migranţi au fost debarcaţi ilegal duminică pe o plajă din Sicilia, în sudul Italiei, a informat agenţia de ştiri Ansa, care citează poliţia naţională, scrie agerpres.

Migranţii ar fi fost lăsaţi de o barcă la câţiva metri de ţărmul unei plaje din sudul Siciliei, în regiunea Agrigento, înainte ca această ambarcaţiune neidentificată să se întoarcă în larg, a relatat Ansa, preluată de AFP.


Citește și : Consilierul premierului Boris Johnson nu va demisiona după ce a încălcat regulile de izolare

Se fac cercetări pentru localizarea navei, cu elicopterul şi cu bărci ale Gărzii de Coastă.

Migranţii care au ajuns pe plajă au fugit în grupuri mici, de-a lungul drumurilor şi prin sate, cerând adesea apă automobiliştilor şi urcând în maşini, relatează în special ziarul local Agrigento Notizie. Alţii s-au aşezat sub copaci pentru a se odihni.

Citește și : Noi proteste în Hong Kong

O astfel de debarcare masivă pe coastele siciliene nu a mai avut loc de ani buni, traficanţii de persoane evitând să vină în Italia. Pe de altă parte, debarcări mai modeste sunt frecvente pe coastele italiene, scrie AFP.

Astfel, 52 de persoane, majoritatea din Africa sub-sahariană, au debarcat duminică pe mica insulă Linosa, nu departe de Lampedusa, în sudul Siciliei, potrivit autorităţilor italiene. Acestea se aflau la bordul unei ambarcaţiuni de 10 metri.