DISTRIBUIȚI

Marina militară americană a anunţat joi capturarea a aproape 400 de kilograme de heroină, în valoare de aproximativ 4 milioane de dolari, la bordul unei nave de pescuit fără pavilion ce tranzita Marea Arabiei, informează AFP, potrivit agerpres

Coaliţia multinaţională navală, Forţa operaţională navală 150, cu baza în Bahrein şi supervizată de Forţele maritime combinate (CMF), anunţase la începutul lunii decembrie că în acest an a confiscat un număr record de transporturi de droguri.


Citește și : Purtarea măştii va deveni din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri

”Două nave ale Marinei americane au confiscat 385 kilograme de heroină în valoare de aproape 4 milioane de dolari (3,5 milioane de euro) la bordul unei nave de pescuit fără pavilion tranzitând Marea Arabiei pe 27 decembrie”, a anunţat pe Twitter Flota a V-a a SUA, cu baza la Manama.

Marina americană a distrus drogurile şi eliberat vasul, ca şi pe cei nouă membri ai echipajului, ”care s-au identificat ca cetăţeni iranieni”.

Iranul este acuzat constant de SUA că desfăşoară activităţi ilegale în apele Golfului Persic şi în jurul acestuia, de la atacarea navelor străine la trafic de arme.

Citește și : Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

Săptămâna trecută, Marina americană a anunţat că a capturat 1.400 de puşti automate AK-47 şi muniţie pe un vas de pescuit plecat din Iran şi având ca destinaţie rebelii Houthi din Yemen, ţară răvăşită de un război sângeros.