DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Autorităţile germane consideră că există aproximativ 40 de luptători ai grupării Stat Islamic care au paşaport german şi se află sub controlul kurzilor în Siria, transmite marţi dpa, potrivit Agerpres.

Indivizii respectivi au fie doar cetăţenie germană, fie dublă cetăţenie.


Citește și : Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un incident la Marsilia

Autorităţile nu deţin în prezent informaţii precise despre datele personale şi domiciliile lor, iar numărul persoanelor cu paşaport german aflate în această situaţie ar putea creşte.

Conform unor surse citate de dpa, autorităţile germane şi-au îndreptat atenţia spre aproximativ 100 de indivizi cu legături cu Statul Islamic, printre care femei şi zeci de copii. Identitatea a circa 60 de persoane este în mare parte lămurită, chiar dacă nu este complet sigură.

Germania a emis mandate de arestare împotriva a 18 din cei 40 de membri identificaţi ai Statului Islamic care sunt deţinuţi în zone controlate de kurzi.

Majoritatea informaţiilor despre aceştia provin de la serviciile germane de informaţii, conform surselor citate de dpa.

Citește și : Statele bogate, tot mai puţin disponibile să preia refugiaţi în cadrul programului ONU (UNHCR)

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut sâmbătă statelor europene să repatrieze şi să trimită în judecată peste 800 de luptători străini aflaţi în detenţie în Siria. În caz contrar, a avertizat Trump – care intenţionează să retragă trupele americane din Siria -, SUA vor fi obligate să-i pună în libertate pe aceşti luptători. Ei nu se află în custodia armatei americane, ci sub controlul kurzilor.