DISTRIBUIȚI
Landmark eco-Hotel

Aproximativ 330.000 de bilete au fost vândute în acest an la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, fapt care exprimă interesul puternic manifestat atât de profesioniştii din industria filmului, cât şi de publicul larg faţă de acest eveniment cinematografic, au anunţat luni organizatorii celei de-a 68-a ediţie a Berlinalei, citaţi de DPA.

Totalul biletelor vândute la Berlinală în acest an a fost foarte apropiat de nivelul înregistrat în 2017 – 334.000 de bilete vândute, conform agerpres.


Ediţia din 2019 a Berlinalei va avea loc în perioada 7 – 17 februarie.

Citește și : Germania : Comandantul poliţiei din Berlin a fost destituit din cauza unor erori şi scandaluri

European Film Market, un târg al profesioniştilor din industria cinematografică, organizat în paralel cu Berlinala, a înregistrat în 2018 un nivel record, cu peste 10.000 de vizitatori provenind din 112 ţări.

Filmul românesc „Touch Me Not”, regizat de Adina Pintilie, recompensat cu trofeul suprem la Berlinala 2018 – Ursul de Aur – va avea o lansare mondială în a doua jumătate a acestui an, însă data exactă a lansării nu a fost deocamdată stabilită, potrivit agenţiei de relaţii publice cu care colaborează producătorii peliculei.

În acest film, regizoarea Adina Pintilie abordează tematici diverse, precum sexualitatea şi teama de intimitate. Filmul „Touch Me Not” a fost premiat sâmbătă seară la Berlin şi cu trofeul pentru cel mai bun lungmetraj de debut.

Reacţiile din presa internaţională faţă de această peliculă au fost însă împărţite.

Cotidianul german Suddeutsche Zeitung a lăudat decizia juriului de la Berlinală, considerând că aceasta este „curajoasă şi corectă”, în timp ce un critic de film care colaborează cu cotidianul britanic The Guardian a considerat-o „îngrozitor de stânjenitoare”.