DISTRIBUIȚI
tvm.com.mt

Circa 30 de migranţi aflaţi în dificultate pe o barcă pneumatică au fost reperaţi luni în Marea Mediteraneană, în largul coastei Libiei, a anunţat ONG-ul umanitar german Sea-Watch pe contul său de Twitter, informează AFP, potrivit agerpres.

„Astăzi, la orele 13:20, avionul nostru de căutare Moonbrid a reperat o barcă pneumatică albastră în dificultate, cu circa 30 de persoane la bord”, a informat ONG-ul. „Este a doua zi consecutivă în care reperăm ambarcaţiuni în dificultate în largul Libiei şi foarte puţine nave de salvare în măsură să intervină”, a deplâns Sea-Watch.


Citește și : Trump neagă orice amestec în cazarea vicepreşedintelui Pence la clubul său de golf din Irlanda

Două nave umanitare se află în prezent în Marea Mediteraneană. Una, Alan Kurdi a unui ONG german, cu circa 10 migranţi la bord, aşteaptă nu departe de Malta o soluţie europeană pentru debarcarea acestor persoane, în timp ce alta, Ocean Viking, nava închiriată de SOS Mediterana şi Medici fără Frontiere, a salvat duminică în jur de 50 de migranţi, dintre care 12 minori şi o femeie însărcinată, în apele internaţionale din largul Libiei.

Prezentându-şi luni programul de guvernare în faţa parlamentului, premierul italian Giuseppe Conte a insistat asupra necesităţii unei mai mari solidarităţi în cadrul UE pentru soluţionarea problemei fluxurilor de migranţi, problemă pe care Roma intenţionează să o soluţioneze de acum încolo „în mod structural şi nu de urgenţă”. Conte a propus instituirea de „coridoare umanitare europene” care să permită primirea de o manieră organizată a refugiaţilor care au acest drept.

Citește și : Rusia şi-a achitat datoriile faţă de Consiliul Europei