DISTRIBUIȚI

Aproximativ 30.000 de pasageri ar putea fi afectați de greva piloților companiei Eurowings, potrivit Reuters şi mediafax.

Aproximativ 30.000 de pasageri vor fi afectați joi de greva de o zi a piloților de la Eurowings, au anunțat reprezentanții companiei aeriene asociată cu Lufthansa. Aceștia au adăugat că fac tot posibilul pentru a micșora consecințele grevei.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu pasageri A CĂZUT într-o prăpastie din India! Cel puţin 25 de oameni au murit! – Black News

Compania aeriană a anunțat miercuri că se așteaptă să acopere aproximativ jumătate din programul său obișnuit de peste 500 de zboruri. Greva va afecta doar zborurile Eurowings Germania, nu și pe cele ale Eurowings Europe.

Sindicatul piloților Vereinigung Cockpit (VC), care a anunțat greva, după ce 10 runde de negocieri au eșuat, solicită ca Eurowings să ușureze volumul de muncă al piloților prin reducerea timpului în care un pilot ar trebui să fie la datorie sau prin mărirea perioadele de odihnă ale acestora.

Citeşte şi: Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Black News

Un membru al consiliului de administrație al Eurowings, Kai Duve, a declarat într-un comunicat că aceste revendicări pun în pericol performanțele companiei aeriene.