DISTRIBUIȚI

Aproximativ 120.000 de locuinţe şi instituţii erau încă fără curent în Puerto Rico luni, la două săptămâni după ce uraganul Fiona a provocat întreruperea curentului electric pentru cei 3,3 milioane de locuitori ai săi, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Fiona a lovit Puerto Rico pe 18 septembrie, la aproximativ cinci ani după ce uraganul Maria a cauzat, de asemenea, întreruperea curentului pe insulă.


Citește și : Victorii importante ale aliaţilor lui Bolsonaro în alegerile legislative din Brazilia

După ce a lovit Puerto Rico şi Republica Dominicană, Fiona s-a întors spre nord şi afectat estul Canadei pe 24 septembrie, lăsând fără curent mai mult de o treime din Noua Scoţie.

Nova Scotia Power, o unitate a companiei energetice canadiane Emera Inc, a declarat că aproximativ 24.500 de clienţi au rămas fără curent în provincie luni dimineaţa, o scădere de la aproximativ 59.900 vineri dimineaţa.

PowerOutage.us a spus că aproximativ 120.000 de clienţi nu au avut curent în Puerto Rico luni, în scădere de la aproximativ 233.000 vineri, pe baza informaţiilor de la LUMA Energy.

Maria a lovit Puerto Rico în 2017 ca uragan de categoria 4 cu intensitatea vântului de 249 kilometri pe oră (mph), în timp ce Fiona a lovit ca o furtună de categoria 1, vântul având o intensitate de 85 mph.

Preşedintele american Joe Biden se va deplasa în Puerto Rico şi în Florida săptămâna viitoare, pentru a constata la faţa locului pagubele provocate de trecerea mai multor uragane, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

Citește și : Europa se confruntă cu un ‘risc fără precedent’ de probleme în aprovizionarea cu gaze

Biden şi soţia sa Jill urmează să ajungă luni pe Insula Puerto Rico, teritoriu american care a suferit pagube uriaşe după trecerea uraganului Fiona în septembrie, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.

Apoi, cuplul prezidenţial se va deplasa miercuri în Florida, unde uraganul Ian a provocat moartea a cel puţin 44 de persoane.