DISTRIBUIȚI
Digi24

”Aproximativ 10 cazuri suspecte sau confirmate” de infectare cu noua tulpină britanică a coronavirusului au fost depistate până în prezent în Franţa, au anunţat marţi autorităţile franceze, care sunt ”îngrijorate” de transmiterea acestei tulpini, relatează AFP, potrivit agerpres.

„În acest stadiu, avem în jur de zece cazuri suspectate sau dovedite ale tulpinii engleze”, a declarat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, pentru postul de radio RTL.


Citește și : Imamul celei mai mari moschei din Toulouse, JUDECAT pentru ‘incitare la ură rasială’

”Este o variantă care ne îngrijorează şi pentru care desfăşurăm resurse logistice şi diagnostice foarte importante”, a continuat ministrul francez.

”Privim aceasta ca laptele pe foc”, a insistat el, amintind că ”toţi oamenii care se întorc în Franţa din Anglia trebuie să fi fost testaţi”. ”Există carantină când există îndoieli”, a mai spus Olivier Véran.

Anglia şi Scoţia au anunţat luni măsuri de închidere totală în faţa creşterii epidemiei de COVID-19, atribuită noii tulpini a coronavirusului care circulă în Regatul Unit. Celelalte două provincii ale Regatului Unit, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, au instituit deja al treilea ”lockdown” chiar după Crăciun.

Citește și : Vaccinul chinezesc poate învinge noile mutaţii ale coronavirusului

”Este clar că trebuie să facem mai mult” pentru a ”prelua controlul” asupra acestei tulpini mai contagioase, a declarat luni premierul britanic Boris Johnson.