DISTRIBUIȚI
icrc.org

Aproximativ două milioane de persoane din cele 4,5 milioane de locuitori din Republica Centrafricană au nevoie de ‘ajutor alimentar de urgenţă’, a avertizat ONU într-un comunicat publicat miercuri, în care se subliniază că aceasta este cea mai gravă situaţie din 2014, relatează AFP, scrie Agerpres.

Un studiu privind securitatea alimentară în Republica Centrafricană în septembrie a furnizat ”cele mai slabe rezultate din 2014 cu 1,9 milioane de locuitori care necesită o acţiune alimentară urgentă”, a avertizat Hervé Verhoosel, purtător de cuvânt al Programului Alimentar Mondial (PAM).


Citește și : Kremlin: Kim Jong Un ar putea avea o întâlnire cu Vladimir Putin în Rusia în 2019

„Atenţia” şi acţiunea” sunt „necesare pentru a preveni o tragedie umană”, a spus el.

„Condiţiile nutriţionale în Republica Centrafricană continuă să se deterioreze din cauza nesiguranţei persistente”, a spus Verhoosel.

La începutul lunii noiembrie a avut loc un nou val de violenţe la Batangafo (nord), Bambari (centru) şi Zemio (sud-est), mii de civili fiind nevoiţi să se refugieze.

Citește și : Curtea de Justiţie a UE a fixat pe 27 noiembrie o audiere asupra unui caz privind procesul Brexitului

Din 2013, aproape întreg teritoriul Republicii Centrafricane se află sub controlul unor grupări armate în această ţară de 4,5 milioane de locuitori, clasată printre cele mai sărace din lume, dar bogată în diamante, aur şi uraniu.