DISTRIBUIȚI
Operation World

Aproape toate elevele răpite luna trecută în Nigeria de teroriştii islamişti din gruparea Boko Haram au fost eliberate, informează DPA. Ministrul nigerian al culturii, Alhaji Lai Mohammed, a confirmat miercuri că 104 din cele 110 fete cu vârste între 11 şi 19 ani răpite din oraşul Dapchi din nord-estul ţării s-au întors acasă.

În afară de acest grup de ostatice, au mai fost eliberaţi încă o fată şi un băiat. Nu se ştie ce s-a întâmplat cu celelalte şase fete.


Mohammed a negat că s-ar fi plătit vreo recompensă sau ar fi avut loc un schimb de ostatici cu teroriştii. El a susţinut că eliberarea a fost obţinută prin negocieri neoficiale, iar fetele au fost aduse de un convoi de militanţi.

Un asistent al preşedintelui nigerian Muhammadu Buhari a declarat agenţiei DPA că fetele primesc îngrijiri medicale la Abuja, capitala Nigeriei, unde au fost aduse cu un avion militar de transport.

Elevele fuseseră răpite de terorişti pe 19 februarie. Atacul a fost similiar celui de la Chibok, din 2014, când au fost răpiţi peste 200 de copii.