DISTRIBUIȚI

Agenţia ONU pentru migraţie a anunţat luni că aproape 6,5 milioane de oameni au fost strămutaţi în Ucraina ca rezultat direct al războiului, depăşind cele mai grave previziuni ale sale, relatează Reuters, potrivit agerpres

Cifrele provin dintr-un studiu al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM) din perioada 9-16 martie. Lor li se adaugă cele 3,3 milioane de oameni despre care OIM susţine că au fost nevoiţi să părăsească ţara după declanşarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.


Citește și : Israelul încearcă să aducă pacea în Ucraina: ‘Mai e un drum lung de parcurs’

„Amploarea suferinţelor umane şi a strămutării forţate din cauza războiului depăşeşte cu mult orice planificare de tipul cel mai grav scenariu”, a declarat directorul general al OIM, Antonio Vitorino.

Echipe ale OIM furnizează ajutor precum alimente şi pături mai multor mii de persoane, dar la cei afectaţi cel mai grav nu se poate ajunge, a adăugat el.

Mulţi dintre cei strămutaţi sunt în mod special vulnerabili, printre ei aflându-se femei însărcinate, oameni în vârstă şi persoane cu boli cronice, a menţionat OIM.

Citește și : Cum se vede din Israel radiografia conflictului prin interpuşi cu Iranul şi resuscitarea acordului nuclear

OIM a reiterat un apel la încetarea ostilităţilor şi la crearea de coridoare umanitare pentru a le permite civililor să scape.