DISTRIBUIȚI
dpa

Autorităţile germane au emis recent mandate de arestare pentru 596 de extremişti de dreapta, a dezvăluit Ministerul de Interne al ţării ca răspuns la o întrebare parlamentară, relatează DPA, potrivit agerpres.

În 140 de cazuri, mandatele de arestare au fost emise existând suspiciunea de infracţiuni cu motivaţie politică. Nouă au avut mai multe mandate emise împotriva lor.


Întrebarea a fost pusă de grupul parlamentar al partidului de stânga Die Linke. Cifrele sunt valabile de la data de raportare 30 septembrie.

Diferite baze de date ale poliţiei au arătat recent un total de 788 de mandate de arestare restante pentru presupuse infracţiuni motivate politic din partea spectrului de dreapta.

Cu şase luni mai devreme, existau 602 mandate de arestare restante împotriva acestor extremişti de dreapta în bazele de date.

O singură persoană poate face obiectul mai multor mandate de arestare şi numai unele dintre mandatele de arestare împotriva extremiştilor vizează infracţiuni motivate politic.

Datele includ 147 de persoane suspectate de comiterea unei infracţiuni violente, dintre care 12 ar fi comis mai multe infracţiuni violente.

Pentru 24 dintre cele 147 de persoane, baza de date a poliţiei Inpol-Z a enumerat motivul pentru mandatul de arestare ca suspiciune privind violenţă motivată politic.

Martina Renner de la Die Linke a criticat creşterea mandatelor de arestare restante, numind cifra un reper important pentru noul guvern al Germaniei.

„Seriozitatea luptei împotriva organizării de extremă dreaptă şi violenţei poate fi măsurată de asemenea prin executarea mandatelor de arestare împotriva neonaziştilor”, a spus ea.