DISTRIBUIȚI
Twitter

Un total de 4.835 de migranţi şi solicitanţi de azil înregistraţi se află în prezent în centre de recepţie în Serbia şi alţi 1.000 de migranţi neînregistraţi se crede că se află în această ţară, a anunţat luni şefa Comisiei sârbe pentru refugiaţi şi migraţie, Nataşa Stanisavljevic, potrivit Hina, potrivit agerpres

La trei zile după o amplă operaţiune a poliţiei care a vizat un conflict armat între migranţi în nordul regiunii sârbe Vojvodina, în apropierea frontierei cu Ungaria, Stanisavljevic a subliniat că Serbia are toleranţă zero pentru persoanele care abuzează de ospitalitatea sa.


Citește și:  Ucişi, răniţi sau dispăruţi, copiii din Ucraina sunt şi ei victime ale războiului

Ea a spus că de multe ori migranţii sunt abordaţi de traficanţi care le promit să îi ducă în Europa Occidentală.

În urma operaţiunii din nordul Vojvodinei, poliţia a ajuns vineri la concluzia că cel puţin 829 de oameni din mai multe ţări staţionează în satul Horgos, lângă frontiera cu Ungaria, şi la Belgrad. Ei nu sunt înregistraţi în sistemul de migraţie şi azil şi poliţia i-a transportat în centre de primire, a declarat Ministerul de Interne sârb la finalul operaţiunii.

Operaţiunea a început în satul Horgos, unde joi seara un tânăr migrant în vârstă de 20 de ani a fost rănit într-un conflict armat.

La 15 noiembrie, Serbia, Austria şi Ungaria au semnat la Belgrad un document privind consolidarea cooperării trilaterale în combaterea migraţiei ilegale.

Citește și: Premierul Sunak se angajează să menţină ajutorul militar pentru Ucraina