DISTRIBUIȚI

Un oraş din vestul Chinei a încheiat în patru zile testarea pentru coronavirus a întregii sale populaţii, de 4,7 milioane de locuitori, după ce mai mulţi angajaţi de la o fabrică din oraş au fost depistaţi pozitiv, au informat miercuri media de stat, potrivit DPA şi agerpres.

Metropola Kashgar, din regiunea Xinjiang (extremitatea vestică a Chinei) şi-a testat întreaga sa populaţie până marţi, după apariţia unui focar de coronavirus, săptămâna trecută, potrivit People’s Daily.


Citeşte şi: Bilanţ negru în Franţa: 523 de oameni au fost răpuşi de coronavirus în doar 24 de ore

În total, 183 de persoane din comitatul Shufu, parte a Kashgar, fuseseră testate pozitiv, au informat autorităţile locale.

Dintre cei testaţi pozitiv, 161 de pacienţi au fost asimptomatici, iar 22 au dezvoltat simptome.

Focarul de coronavirus este asociat fabricii Sancun din oraş, a precizat directorul adjunct al comisiei regionale de sănătate.

Cele mai multe zboruri de pe aeroportul din Kashgar au fost anulate la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit portalului chinez de ştiri Headline Daily.

Comisia Naţională de Sănătate din China a trimis un grup de lucru în regiune pentru a coordona răspunsul la focar, a relatat agenţia de presă Xinhua.

La începutul acestei luni, întreaga populaţie a oraşului estic Qingdao a fost testată pentru coronavirus după mai multe zeci de cazuri apărute într-un spital.

Citeşte şi: POTOP în Vietnam! Un taifun puternic a luat cu el viaţa a 26 de pescari

În mod similar, oraşul central Wuhan, epicentrul iniţial al focarului de coronavirus, şi-a testat întreaga populaţie în luna mai.

China a raportat marţi 42 de cazuri noi de coronavirus, dintre care 22 în Kashgar şi 20 provenite din străinătate.