DISTRIBUIȚI
© Reuters / WANA (West Asia News Agency) / Ali Khara

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Iran a ajuns la 3.993 după anunţarea a 121 de morţi în ultimele 24 de ore, a informat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii la televiziunea publică, adăugând că numărul total de infecţii din această ţară a urcat la 64.586, notează Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

„Am înregistrat 1.997 de cazuri noi de infectate în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele infectate, 3.956 sunt în stare critică”, a precizat purtătorul de cuvânt Kianush Jahanpur adăugând că 29.812 de persoane s-au recuperat.


Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

Iranul a anunţat primele cazuri de COVID-19 pe 19 februarie, iar în prezent această ţară de 82 de milioane de locuitori înregistrează cel mai mare număr de cazuri confirmate şi decese din regiunea Orientului Mijlociu.

Pe de altă parte, Organizaţia de Medicină Legală din Iran a anunţat miercuri într-un comunicat că, în mai puţin de două luni, peste 700 de persoane au murit după ce au băut alcool contrafăcut, în principal ca urmare a intoxicaţiei cu metanol, transmite EFE.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Iran, numărul intoxicaţiilor a crescut vertiginos în această ţară, unde consumul şi vânzarea de alcool sunt interzise.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

În comunicatul său, Organizaţia de Medicină Legală informează că între 20 februarie şi 7 aprilie şi-au pierdut viaţa 728 de persoane, în condiţiile în care în timpul perioadei similare din anul 2019 intoxicaţiile de acest tip au provocat 66 de decese.

Majoritatea persoanelor decedate sunt bărbaţi, un total de 627, cu vârste cuprinse între 14 şi 78 de ani, iar provincia cea mai afectată a fost Teheran, cu 192 de cazuri.