DISTRIBUIȚI
Save the Chldren

Aproape 400.000 de copii se confruntă cu foametea în Yemen, ţară răvăşită de război, conform Naţiunilor Unite, relatează DPA, potrivit agerpres

După aproape şapte ani de conflict, 20 de milioane de persoane, adică două treimi din populaţie, au nevoie de ajutor, a spus luni coordonatorul pentru afaceri umanitare al ONU în Yemen, David Gressly.


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

O extindere a conflictului a făcut ca situaţia să se înrăutăţească pentru nenumărate persoane, în special în sudul ţării. Yemenul se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit lui Gressly.

De la sfârşitul lui 2014, Yemenul este răvăşit de o luptă pentru putere devastatoare între un guvern susţinut de Arabia Saudită şi rebelii houthi, care au legături cu Iranul.

Conflictul din Yemen, care durează de peste şase ani, a împins ţara, una dintre cele mai sărace din lumea arabă, în pragul foametei şi a produs daune uriaşe unităţilor sanitare.

Gressly a spus că au fost primite numai circa 2,1 miliarde de dolari din cele aproximativ 3,8 miliarde de dolari calculate în martie ca ajutor umanitar pentru populaţie.

Potrivit lui Gressly, eforturile intense pentru găsirea unei soluţii politice la conflict înregistrează progrese. Însă reconstrucţia nu poate aştepta până la un armistiţiu, iar lumea nu trebuie să permită ca o întreagă generaţie să crească fără să mai ştie şi altceva în afară de conflict, a spus el.

Citește și : Zeci de mine din nordul Chinei au fost închise din cauza inundaţiilor – VIDEO

Oamenii au nevoie de muncă, industria pescuitului trebuie relansată, iar porturile şi aeroporturile trebuie deschise, a precizat Gressly.

Funcţionarii trebuie plătiţi suficient de bine pentru a nu cădea în sărăcie, iar pentru asta economia trebuie stimulată pentru a găsi resursele necesare, a adăugat el.