DISTRIBUIȚI

Numărul persoanelor cu ”febră” din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a depăşit 2,81 milioane, dintre care 2,33 milioane s-au vindecat, iar 68 au murit de la sfârşitul lunii aprilie, conform agenţiei oficiale de presă KCNA, informează luni Xinhua, potrivit agerpres.

La nivel naţional, începând de sâmbătă de la ora locală 18.00 (9:00 GMT) până duminică la ora locală au fost raportate peste 167.650 de cazuri de persoane cu „febră”, cu aproximativ 18.440 mai puţine comparativ cu ziua precedentă, cu peste 267.630 de persoane vindecate şi un deces, potrivit KCNA, care citează informaţii ale agenţiei naţionale pentru prevenire epidemică.


Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

Autorităţile şi lucrătorii din domeniul farmaceutic şi din unităţile de producţie a accesoriilor medicale şi-au accelerat producţia, a indicat KCNA într-o altă relatare, luni.

Autorităţile naţionale responsabile de direcţiile în domeniul economic, inclusiv Cabinetul şi Comisia Agricolă, au dispus mobilizarea forţei de muncă şi a mijloacelor de susţinere a agriculturii în cadrul sistemului de urgenţă pentru prevenire epidemică, se precizează în relatare.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

KCNA a relatat la 12 mai că au fost colectate, la data de 8 mai, probe de la un grup de pacienţi din capitala Phenian şi a fost detectată subvarianta Omicron BA.2, primul caz de COVID-19 din ţară.