DISTRIBUIȚI
usforacle.com

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a anunţat joi că 19.816 dintre angajaţii săi au fost testaţi pozitiv la COVID-19 în Statele Unite, ceea ce corespunde unei rate de infectare mai mici decât în rândul populaţiei generale, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.

Grupul, care şi-a dezvoltat propriul sistem de screening şi efectuează „mii de teste” zilnic, a angajat în total 1,37 milioane de persoane pentru activităţile site-ului său online sau în magazinele filialei sale Whole Foods, între 1 martie şi 19 septembrie.


Citeşte şi: Donald Trump S-A INFECTAT cu COVID-19! El şi Melania intră în carantină!

Rata de infectare în rândul angajaţilor săi este prin urmare de 1,44%, sub rata de 2,06% înregistrată în rândul populaţiei americane, calculată de Universitatea Johns Hopkins, care ţine evidenţa cazurilor de COVID-19 din SUA.

Cifrele nu includ subcontractorii companiei.

Amazon intenţionează să-şi mărească capacitatea pentru a putea efectua 50.000 de teste zilnic în 650 de locaţii până în noiembrie.

La începutul pandemiei, angajaţii companiei au oprit munca sau au organizat demonstraţii în faţa depozitelor sale, pentru a cere o mai mare protecţie împotriva noului coronavirus.

Grupul a fost, de asemenea, criticat pentru faptul că, până acum, nu a făcut publice cifrele privind infectările în rândul angajaţilor săi.

Citeşte şi: Un distrugător american a pătruns în apele teritoriale ale Venezuelei

Amazon susţine că a distribuit peste 100 de milioane de măşti şi a implementat o serie de măsuri, precum distanţarea socială în depozite, controlarea temperaturii sau proceduri de curăţenie sporite.

Compania este acuzată în mod regulat de ONG-uri că nu protejează suficient sănătatea şi siguranţa angajaţilor săi, în pofida investiţiilor semnificative, în special pentru a mecaniza şi automatiza numeroase sarcini în depozitele sale.