DISTRIBUIȚI
RFI

Aproape 1,6 milioane de francezi ar fi putut fi infectaţi în acest stadiu cu coronavirusul SARS CoV-2, potrivit unei prime estimări comunicate joi de sindicatul medicilor generalişti MG Franţa, pe baza unui sondaj efectuat în rândul practicienilor, relatează AFP, scrie agerpres.

Un număr de 56.154 de pacienţi cu simptome de coronavirus au fost identificaţi între 17 martie şi 3 aprilie de către 2.048 de medici generalişti din întreaga ţară care au acceptat să participe la acest sondaj.


Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în Olanda

Prin extrapolarea acestor rezultate la toţi medicii generalişti din Franţa, sindicatul estimează că 1,67 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în această perioadă – o estimare considerată „coerentă” având în vedere contagiozitatea virusului.

„Evident, aceasta este o extrapolare’, a subliniat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele MG France, Jacques Battistoni. În plus, „este vorba despre persoane care au fost consultate, există însă şi purtători sănătoşi”, a adăugat el.

„Însă, acest lucru oferă o idee despre dimensiunea situaţiei”, a mai spus Battistoni, insistând pe „decalajul” dintre numărul francezilor infectaţi şi numărul de pacienţi cu COVID-19 care au fost spitalizaţi (aproape 60.000, conform Agenţiei de Sănătate Publică din Franţa).

Citește și : Record de cazuri noi de COVID-19 în Rusia, totalul depăşeşte 10.000

1,6 milioane „este mult în comparaţie cu numărul pacienţilor spitalizaţi, dar este puţin dacă raportăm la întreaga populaţie franceză” de aproape 67 de milioane de locuitori, a mai spus Battistoni, precizând că numărul francezilor imunizaţi este „probabil mai redus”.

Nici o cifră privind numărul de francezi infectaţi nu a fost încă publicată de autorităţile sanitare, însă doar o mică parte a populaţiei a fost testată.