DISTRIBUIȚI
Chronicle Live

Cel puţin 149 de persoane a fost arestate duminică noapte în localitatea balneară Huntington Beach, din California (SUA), unde poliţia estimează că s-au reunit aproape 2.500 de persoane la o petrecere ilegală care s-a încheiat cu incidente, relatează EFE, potrivit agerpres.  

Potrivit mediilor locale, o petrecere aniversară a devenit virală pe TikTok, fapt ce a alertat autorităţile care erau deja pregătire de o posibilă adunare masivă.


Citește și : Un fost militar din Royal Navy conducea o reţea de traficanţi de droguri în Spania

În pofida pregătirilor, Departamentul de Poliţie din acest oraş din sudul Californiei a precizat într-un comunicat că mulţimea de oameni a scăpat de sub control.

Pe măsură ce se adunau oamenii, unele grupuri s-au mutat de pe plajă în centrul oraşului şi au început să arunce cu sticle, pietre şi petarde. În faţa acestei situaţii, poliţia a decis să intervină şi să aplice respectarea interdicţiei de circulaţie între 23:30 şi 05:30 ora locală.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Poliţie din Huntington Beach, Jennifer Carey, a precizat că printre arestaţi se află 121 adulţi şi 28 minori, acuzaţi de acte de vandalism, uz de artificii ilegale şi încălcare a interdicţiei de circulaţie nocturnă, printre altele.

Citește și : Şeful diplomaţiei americane face un tur de forţă în Orientul Mijlociu

În pofida unei descreşteri a numărului de cazuri, California rămâne un stat cu un număr mare de contagieri şi de decese. Autorităţile nu au renunţat la restricţii şi speră să reia activităţile de agrement de la jumătatea lunii iunie.

De la începerea pandemiei, SUA au înregistrat în total 33.102.655 de cazuri şi 589.665 de decese de COVID-19, potrivit celui mai recent bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.