DISTRIBUIȚI

Aproape 14.000 de păsări marine, dintre care majoritatea pelicani, au murit din cauza gripei aviare H5N1 în Peru, a anunţat marţi Serviciul National pentru Silvicultură şi Faună (Serfor), relatează AFP, potrivit agerpres.

„Conform ultimului raport naţional oficial, peste 13.869 de păsări marine sălbatice au murit din cauza gripei aviare H5N1 pe o mare parte a litoralului nostru, în interiorul şi în afara zonelor protejate”, potrivit unui comunicat al Serfor. Din acest număr, aproximativ 10.257 erau pelicani.


Citeşte şi: UE alocă fonduri pe baza unor date pe care Eurostat nu le poate verifica – Black News

Specialista în faună marină a Serfor, Lady Amaro, a precizat că această evaluare a fost făcuta de specialişti din regiunile Piura (la graniţa cu Ecuadorul), Lambayeque, La Libertad, Ancash, Ica, Moquegua, Tacna şi Lima.

Serviciul Naţional de Sănătate Agricolă (Senasa) a precizat ca a fost înfiinţat un cordon sanitar în satul Gallito, în regiunea Lambayeque, pentru a controla primul focar de gripă aviară depistat la o fermă de păsări.

Citește și: Moţiune de cenzură contra fostului prim-ministru australian după numiri secrete în timpul pandemiei – Black News

Senasa a emis o alertă sanitară de 180 de zile săptămâna trecută, după ce a confirmat trei cazuri de gripa aviară H5N1 extrem de contagioasă la pelicani.