DISTRIBUIȚI

Ambasadorul rus în Republica Centrafricană a declarat într-un interviu publicat vineri că 1.890 de „instructori ruşi” sunt prezenţi în această ţară, unde este activ grupul de mercenari Wagner, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Astăzi se află 1.890 de instructori ruşi în C.A.R. (Republica Centrafricană – n.r.). Guvernul este interesat să le crească numărul. Relativ recent Bangui a trimis o cerere relevantă în acest sens Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat ambasadorul Aleksandr Bikantov, citat de agenţia de ştiri de stat RIA.


Citește și: Lavrov susţine că Occidentul intenţionează să transforme Republica Moldova în ‘următoarea Ucraină’

Grupul Wagner, fondat de Evgheni Prigojin, a devenit un jucător major în Republica Centrafricană. Statul african bogat în resurse minerale este una dintre cele mai sărace ţări din lume. Grupul Wagner a intervenit iniţial de partea guvernului într-un război civil declanşat în 2012.

Wagner, care este puternic implicat în războiul din Ucraina şi a făcut recrutări inclusiv în sistemul penitenciar rus, a fost prezent anterior în ţări precum Siria, Libia şi Mali, printre altele.

Citește și: Tancurile Ucrainei nu vor face ‘mare brânză’ în absența avioanelor militare moderne