DISTRIBUIȚI
Fortune

Apple a conceput măşti destinate personalului spitalicesc, care acoperă în întregime faţa, şi va putea produce 1 milion de măşti pe săptămână, a anunţat duminică directorul-general al companiei Tim Cook pe Twitter, potrivit AFP, transmite și agerpres.

Patronul Apple a explicat că aceste măşti, care vor fi fabricate din plastic transparent şi care vor acoperi întreaga faţă, au fost concepute de către „proiectanţi de produse, echipe de inginerie şi ambalare şi de către furnizori” ai grupului.


Citește și : Un spital din Israel permite familiilor să-şi ia rămas bun de la pacienţii aflaţi pe moarte de COVID-19

Ritmul de producţie va fi de un milion pe săptămână. Aceste măşti – care au început să fie produse încă din weekend – vor fi destinate SUA într-o primă etapă. Ele vor fi produse deopotrivă în Statele Unite şi în China.

În mesajul difuzat pe Twitter, Tim Cook a precizat, între altele, că Apple a reuşit să achiziţioneze 20 de milioane de măşti chirurgicale de la furnizori din întreaga lume.

Astfel, compania producătoare de calculatoare şi telefoane se alătură întreprinderilor care şi-au modificat liniile de producţie pentru a răspunde la penuria de măşti, aşa cum au făcut-o companii italiene precum Prada şi Lamborghini.

Citește și : Peste 65.000 de decese de COVID-19 la nivel mondial (bilanţ AFP)

În Italia, Giorgio Armani produce în prezent combinezoane de protecţie, iar în Spania inginerii de la Renault au conceput viziere şi măşti care au fost apoi produse pe imprimante 3D disponibile în fabricile care şi-au suspendat activitatea obişnuită.

În SUA, preşedintele Donald Trump a ordonat constructorului de automobile american General Motors (GM) să producă aparate de respiraţie artificială, notează AFP.