DISTRIBUIȚI
The Economic Times

Grupul american Apple Inc a cerut furnizorilor să majoreze ritmul de producţie pentru telefoanele iPhone 11, cu aproximativ opt milioane de unităţi, echivalentul a aproximativ 10%, graţie cererii peste aşteptări, informează un articol publicat vineri în cotidianul japonez Nikkei Asian Review, preluat de Reuters, potrivit agerpres.

„Anterior, Apple a adoptat o atitudine conservatoare când a fost vorba de plasarea de comenzi” pentru noul iPhone, susţine Nikkei Asian Review citând o sursă din apropierea acestui dosar. „După această majorare, volumul producţiei iPhone 11 va fi superior modelului de anul trecut”, se arată în cotidianul japonez.


Citește și : Justiția turcă eliberează un fost parlamentar prokurd, condamnat pentru propagandă teroristă

Sursele citate de Nikkei au precizat că majorarea cererii pentru telefoanele iPhone 11 este concentrată pe cel mai ieftin model al seriei precum şi pe modelul iPhone 11 Pro, în condiţiile în care Apple şi-a revizuit în jos estimările pentru cel mai scump model, iPhone 11 Pro Max, care se comercializează începând de la un preţ de 1.099 dolari (aproximativ 1.000 de euro).

Cu toate acestea, furnizorii Apple rămân în continuare prudenţi şi se tem că această creştere de comenzi nu va dura. „Cererea este bună pentru moment. Însă trebuie să fim atenţi să nu fim prea optimişti”, a declarat un director de companie care a dorit să îşi păstre anonimatul. „Sper că în acest an vârful de sezon va dura mai mult decât anul trecut”, a adăugat sursa.

Citește și : Grecia, Bulgaria şi Cipru au făcut front comun pentru împărţirea ‘poverii migraţiei’ în UE

Luna trecută, Apple a dezvăluit trei noi modele de telefoane iPhone (iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max) cu preţuri de pornire care încep de la 699 de dolari, faţă de 749 dolari pentru modelul iPhone XR lansat în 2018.