DISTRIBUIȚI

Piesa ”Călugărul negru” a avut premiera mondială sâmbătă seară la teatrul Thalia din Hamburg în prezenţa regizorului rus Kirill Serebrennikov, informează DPA, potrivit agerpres

Publicul a întâmpinat piesa, o adaptare cu o durată de aproape trei ore a unei nuvele de Anton Cehov din 1894, cu aplauze şi ovaţii la scenă deschisă.


Citește și : SUA nu au în vedere organizarea unei evacuări a cetăţenilor americani din Ucraina

O trupă numeroasă, incluzând artişti ruşi, germani, letoni, americani şi armeni, a dat glas pe scenă unor probleme referitoare la normalitate şi nebunie, conformitate socială şi realizarea propriului potenţial.

Printre vedetele din distribuţia piesei, ale cărei repetiţii au început la Moscova, se numără Mirco Kreibich, în rolul unui intelectual în căutarea identităţii, şi Gabriela Maria Schmeide, în rolul soţiei.

Combinând muzică live, cântece, dans şi fragmente filmate, regizorul dezvoltă un mixaj de stiluri care creează o atmosferă magică.

Citește și : Joe Biden şi Kamala Harris promit să apere dreptul la avort

Serebrennikov a fost arestat în 2017 în Rusia şi plasat în arest la domiciliu. În 2020, în urma unui proces pentru o presupusă deturnare de fonduri, artistul a fost condamnat la o sentinţă de trei ani de închisoare cu suspendare, cu interdicţia de părăsi ţara.

În mod neaşteptat, la începutul lui ianuarie i s-a permis să zboare la Hamburg pentru a continua repetiţiile la piesa sa.