DISTRIBUIȚI
Reuters

Judecătorii internaţionali au amânat apelul în procesul contra fostului general sârb Ratko Mladic, care urmează să suporte o intervenţie chirurgicală, transmite joi DPA, potrivit agerpres.

Şedinţa era programată pentru data de 17 martie la o instanţă care judecă apeluri în cazuri de condamnări pentru crime de război în fosta Iugoslavie, dar a fost mutată la o altă dată, neprecizată, a relatat miercuri agenţia de presă olandeză ANP.


Citeşte şi: Grecia confirmă primul deces de coronavirus

În 2017, Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) l-a găsit pe Mladic (78 de ani) vinovat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii şi l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Printre cele mai grave se află asedierea şi bombardarea constantă a capitalei bosniace Sarajevo timp de mai mulţi ani, tratamente inumane aplicate prizonierilor şi luarea militarilor ONU drept ostatici.

De asemenea, Ratko Mladic a fost condamnat în 2017 pentru genocidul de la Srebrenica.

Citeşte şi: SUA nu mai lasă picior de european să-i calce pragul

În iulie 1995, în câteva zile, peste 8.000 de bărbaţi şi adolescenţi bosniaci au fost masacraţi de forţele sârbe din Bosnia conduse de Ratko Mladic, în enclava musulmană Srebrenica, asupra căreia tocmai preluaseră controlul.

Masacrul, calificat drept genocid de justiţia internaţională, a fost cel mai sângeros act de acest gen comis pe teritoriul european după Al Doilea Război Mondial.