DISTRIBUIȚI
AFP

Un apel al premierului canadian Justin Trudeau de a rămâne în case în timpul pandemiei de COVID-19, postat pe reţeaua socială Twitter şi distribuit de celebrităţi, a devenit marţi viral pe internet, informează AFP, scrie agerpres.

Într-o înregistrare video de un minut, Justin Trudeau le explică cetăţenilor canadieni că noul tip de coronavirus „loveşte puternic întreaga planetă, întreaga ţară”, înainte de a repeta recomandările obişnuite: spălaţi-vă pe mâini, staţi acasă, păstraţi doi metri distanţă şi evitaţi formarea de grupuri.


Citește și : Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

„Există persoane care nu respectă recomandările, însă este timpul să începem să le respectăm acum, înainte de a fi prea târziu”, a avertizat Trudeau, cu faţa trasă, în acest video înregistrat în bucătăria reşedinţei sale din Ottawa, unde se află în autoizolare după ce soţia sa a fost diagnosticată cu noul tip de coronavirus.

Marţi dimineaţa, înregistrarea video, difuzată cu hashtagurile #StaţiAcasă şi #ZdrobiţiCurba (coronavirusului) a generat mai mult de un milion de vizualizări şi a fost distribuită de peste 19.000 ori pe Twitter.

„Am nevoie de ajutorul vostru, am nevoie ca voi să distribuiţi acest mesaj contactelor voastre”, a îndemnat premierul canadian urmărit de peste 4 milioane de persoane, „tăguind” celebrităţi canadiene precum actorul Ryan Reynolds şi muzicianul Michael Buble.

Marţi, Canada a înregistrat 2.176 de cazuri de persoane contaminate şi 25 de decese cauzate de noul tip de coronavirus.

Citește și : Egiptul impune interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii