DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: The Russian Navy's guided missile cruiser Moskva sails back into a harbour after tracking NATO warships in the Black Sea, in the port of Sevastopol, Crimea November 16, 2021. REUTERS/Alexey Pavlishak/File Photo

Guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, a anunţat luni că apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă deasupra oraşului-port Sevastopol, în ceea ce el a sugerat că a fost cea mai recentă tentativă de atac ucrainean asupra portului unde se află baza Flotei Rusiei la Marea Neagră, informează Reuters, potrivit agerpres.

Mihail Razvojaev, guvernatorul susţinut de ruşi, a făcut această acuzaţie pe serviciul de mesagerie Telegram.


Citeşte şi: Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbuşit în Nepal – Black News

Portul Sevastopol a fost ţinta mai multor atacuri cu drone ucrainene, cel mai recent pe 7 ianuarie, când apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă. Înainte de aceasta, pe 4 ianuarie, două drone au fost doborâte.

În octombrie, armata ucraineană a folosit drone bărci încărcate cu explozibili pentru a ataca flota rusă în apropiere de Sevastopol. Există informaţii contradictorii din partea celor două părţi aflate în conflict cu privire la eficacitatea acestora.

Vezi şi: Barajele rutiere continuate la o zi după prelungirea stării de urgenţă în Peru – VIDEO – Black News

De când a anexat Crimeea în 2014, Moscova o consideră drept componentă a teritoriului său, fapt nerecunoscut de către comunitatea internaţională. Kievul vrea să recupereze peninsula.