DISTRIBUIȚI
© Sputnik / Maksim Bogodvid

Doi indivizi au atacat cu focuri de armă marţi dimineaţa o şcoală din Kazan, oraş din centrul Rusiei. Unul dintre ei a fost arestat la scurt timp, iar al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie, informează agenţia de presă TASS,  Atacul celor doi a cauzat numeroase victime, printre care mai mulţi copii, potrivit agerpres.

Potrivit unei surse din administraţia şcolii, tânărul arestat ar avea 19 ani şi s-ar numi Ilnaz Guliaviev. Acesta ar fi absolvit în urmă cu patru ani şcoala unde a comis atacul.


Citește și: Adolescenţii americani vor fi vaccinaţi cu Pfizer/BioNTech

Preşedintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse, Rustam Minnihanov, a declarat că „teroristul de 19 ani a fost arestat, el avea o armă înregistrată oficial pe numele lui”.

Când a fost arestat, el a anunţat că a plasat o bombă la adresa sa din buletin.

Citește și: ATAC ARMAT într-o școală din Rusia (VIDEO)! Mai mulți copii au fost uciși!

De asemenea, exista temerea ca a doua dintre persoanele care au deschis focul să se afle în continuare în clădire şi să ţină ostatici. „Potrivit datelor preliminare, cel de-al doilea atacator asupra şcolii din Kazan, cel care se afla încă în şcoală, a fost lichidat”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul poliţiei ruse.

Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

Ultimul bilanţ arată că 11 persoane au fost ucise, dintre care 9 copii. De asemenea, 32 ar fi fost rănite şi transportate la spital.

În şcoala unde a avut loc atacul învăţau 1.049 de copii şi lucrau 57 de profesori.

Potrivit martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanşat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.