DISTRIBUIȚI

Bărbatul care a intrat cu automobilul într-o pizzerie luni seară în regiunea pariziană ucigând o adolescentă şi rănind 13 persoane a luat o cantitate mare de medicamente şi autorităţile resping pentru moment o motivaţie teroristă. 

Şoferul vehiculului a confirmat poliţiştilor că „a absorbit o cantitate mare de medicamente”, a declarat marţi pentru AFP o sursă judiciară, relatează agerpres.


Într-o ţară traumatizată de doi ani de o serie de atentate, procurorul adjunct al oraşului Meaux, la est de Paris, a precizat încă de luni seară că exclude „obiectivul terorist” pentru acest act, „în acest stadiu al anchetei”.

Citeşte şi: Un tren de pasageri A DERAIAT în una din cele mai aglomerate gări din UK – FOTO/VIDEO

Bărbatul, născut în 1985, a intrat luni seară la bordul unui vehicul BMW într-o pizzerie din localitatea Sept-Sorts, unde se aflau mulţi clienţi, mai ales pe terasă.

O adolescentă de 12 ani a fost ucisă, cinci persoane – dintre care fratele mai mic în vârstă de trei ani al victimei – grav rănite şi altele opt rănite uşor, a anunţat ministrul de interne Gérard Collomb într-un comunicat.

Şoferul nu are antecedente penale şi nu era cunoscut serviciilor de informaţii. El a declarat jandarmilor care l-au arestat că a încercat să se sinucidă duminică, iar luni s-a hotărât să mai încerce o dată.

„Nu există nicio îndoială asupra faptului că (suspectul) a decis în mod voluntar” să comită acest act, a declarat procurorul adjunct Eric Valroger.

O anchetă a fost deschisă pentru omor, tentativă de omor şi conducere sub influenţa produselor stupefiante. Nicio armă sau dispozitiv periculos nu au fost găsite în vehicul.