DISTRIBUIȚI
Yahoo News UK

Hârtii de notificare cu titlul „Happy Brexit Day” care îi informau pe locatari că „Norwich

au fost afişate într-un bloc al municipalităţii din Norwich, informează sâmbătă BBC, scrie agerpres.


Un locatar din Winchester Tower din Norwich a văzut prima dată afişul vineri, la ora 06:00 GMT, după cum a relatat prima dată Eastern Daily Press.

Citește și : O persoană a decedat din cauza noului tip de coronavirus în Filipine

Bărbatul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a sesizat existenţa acestor hârtii, care fuseseră afişate la fiecare etaj, la poliţie.

„Este incredibil că cineva poate gândi aşa”, a spus el.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europenă vineri, la ora 23.00 GMT, după 47 de ani de apartenenţă, şi la peste trei ani după votul în favoarea Brexit-ului.

„În cele din urmă ne-am luat ţara înapoi… nu tolerăm oamenii care vorbesc alte limbi decât engleza în apartamente”, menţionează textul afişului.

„Suntem din nou propriii noştri stăpâni” şi „Engleza reginei este limba vorbită aici”, mai menţionează hârtia afişată.

Locatarul spune că a descoperit afişul prima dată când a ieşit din apartamentul său vineri dimineaţă, iar când s-a întors la etajul său a descoperit un nou afiş.

El l-a anunţat pe administrator, care a înlăturat toate afişele, şi un consilier local.

Administratorul i-a spus că hârtiile au fost lipite pe toate uşile de incendiu de pe cele 15 etaje ale blocului aflat în proprietatea consiliului local din Norwich şi destinat unor chiriaşi cu vârsta de peste 55 de ani.

Citește și : Numărul deceselor provocate de coronavirusul din China a ajuns la 304

Consilierul local Emma Corlett i-a recomandat locatarului să facă sesizare pentru o infracţiune de instigare la ură şi a contat poliţia din cartier.

„Este un bloc cu adevărat liniştit cu un simţ dezvoltat al comunităţii şi mulţi oameni trăiesc aici de mult timp”, a declarat ea.