DISTRIBUIȚI
efe

Premierul în exercițiu al Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat că Guvernul de la Madrid a primit informații ce sugerează că anumite „grupări violente” încearcă să prelungească criza din Catalonia, informează agenția de știri Reuters, potrivit mediafax.

„Ceea ce vor găsi este un răspuns ferm și rezonabilă din partea forțelor de securitate”, a declarat Sanchez, în legătură cu protestele izbucnite în Catalonia după condamnarea mai multor lideri secesioniști pentru rolul lor în organizarea referendumului de independență în 2017.


Citește și : Premierul belgian îşi anunţă demisia pentru a prelua preşedinţia Consiliului European

Sute de mii de persoane au participat în ultima săptămână la protestele din regiunea Catalonia, în cursul cărora s-au produs numeroase incidente violente între manifestanți și forțele de ordine.

Liderii din Catalonia au organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

Citește și : ATAC armat într-o garnizoană din Rusia! Cel puţin 8 oameni au murit!