DISTRIBUIȚI
U.S. Secretary of State Antony Blinken speaks during a Senate Foreign Relations Committee hearing on the Fiscal Year 2023 Budget at the U.S. Capitol in Washington, U.S., April 26, 2022. Bonnie Cash/Pool via REUTERS

Secretarul de stat american Antony Blinken va efectua, începând de luni, o vizită în Israel şi teritoriile palestiniene, în contextul unui nou val de violenţă, relatează DPA, potrivit agerpres.

Blinken urmează să aibă discuţii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul de externe Eli Cohen. Pe agendă vor fi situaţia regională a Israelului, relaţiile foarte tensionate cu palestinienii, precum şi Iranul.


Citeşte şi: Aniversare înecată într-o baie sânge în Africa de Sud (VIDEO)! Opt oameni au murit! – Black News

Marţi, la Ramallah, Blinken urmează să se întâlnească cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas. Scopul vizitei lui Blinken este să dezescaladeze tensiunile israeliano-palestiniene, care s-au amplificat puternic în ultimele zile, provocând temeri privind o spirală a violenţelor care ar putea ecalada într-un război în toată regula.

Într-unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii 15 ani, un palestinian de 21 de ani a deschis focul vineri asupra credincioşilor care ieşeau dintr-o sinagogă.

SUA au condamnat cu putere atacul din Ierusalimul de Est, în care au fost ucise şapte persoane.

O zi mai târziu, poliţia israeliană a anunţat că un tată şi fiul său au fost răniţi prin împuşcare de un copil palestinian de 13 ani într-o ambuscadă pe străzile din Ierusalimul de Est.

Joi, nouă palestinieni au fost ucişi într-un raid al armatei israeliene în tabăra de refugiaţi din Jenin.

Netanyahu a promis că-i va lovi cu o „mână grea” pe atacatori, subliniind că este pregătit să urmeze o politică dură drept reacţie la atacuri. Noi măsuri sunt plănuite de guvernul lui Netanyahu pentru a-i pedepsi pe terorişti şi familiile lor.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în regiunea uigurilor din China – Black News

Liderul israelian a vorbit şi despre „întărirea” coloniilor israeliene, o politică pe care Blinken a criticat-o recent.

Peste 600.000 de colonişti israelieni trăiesc în Cisiordania, un teritoriu pe care palestinienii îl revendică pentru un viitor stat care să aibă capitala în Ierusalimul de Est.