DISTRIBUIȚI

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin vor discuta miercuri prin videoconferinţă cu omologii lor din NATO despre tensiunile dintre Ucraina şi Rusia şi misiunea din Afganistan, a anunţat marţi Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi miniştri ai administraţiei Biden, ajunşi marţi la Bruxelles, vor fi primiţi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Alianţei.


Citește și: Israelul îşi redeshide şcolile pentru TOŢI elevii

„O reuniune prin videoconferinţă cu miniştrii afacerilor externe şi miniştrii apărării din ţările NATO va fi apoi organizată cu secretarul de stat şi cel al apărării din SUA”, se precizează în comunicat.

Principalele două subiecte de discuţie vor fi tensiunile dintre Rusia şi Ucraina şi decizia care urmează a fi luată privind misiunea NATO în Afganistan.

Potrivit unui responsabil american citat de AFP, Joe Biden a decis ca trupele americane să rămână în Afganistan dincolo de termenul-limită de 1 mai, convenit iniţial de fosta administraţie americană cu talibanii, dar acestea vor pleca „fără condiţii” până la 11 septembrie, ziua în care se împlinesc 20 de ani de la atentatele din SUA din 2001.

Citește și: Pandemia îi obligă pe thailandezi să sărbătorească Anul Nou fără tradiţionalele festivităţi