DISTRIBUIȚI
PBS

Şeful Departamentului de Stat al SUA, Antony Blinken, se va întâlni cu noul ministru de externe israelian Yair Lapid duminică la Roma, a indicat un responsabil american miercuri la Berlin, potrivit France Presse, scrie agerpres.   

Lapid, membru al guvernului condus de noul premier israelian Naftali Bennett, va profita de o vizită în Italia a lui Blinken, care efectuează în prezent un turneu european, pentru a-l întâlni, a precizat sursa respectivă.


Citește și : Putin: Procesele geopolitice devin tot mai turbulente

Cei doi miniştri ar urma să discute despre şansele de menţinere a încetării focului între statul israelian şi Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în Fâşia Gaza, după violenţele din luna mai.

Între 10 şi 21 mai, 260 de palestinieni au fost ucişi de bombardamente israeliene în Gaza, printre care şi combatanţi, potrivit autorităţilor locale.

În Israel, tirurile cu rachete dinspre Gaza au făcut 13 morţi, între care un soldat, potrivit poliţiei şi armatei.

Preşedintele Joe Biden a căutat să refacă rapid legăturile cu noul guvern israelian, o coaliţie heteroclită care a pus capăt unei guvernări neîntrerupte de 12 ani, avându-l ca premier pe Benjamin Netanyahu.

Citește și : Un altfel de TRIBUT! UE se fereşte de un nou val de refugiaţi plătind Turciei miliarde de euro

Blinken ar urma de asemenea să abordeze subiectul negocierilor în curs la Viena cu privire la revenirea SUA în acordul asupra programului nuclear iranian, din care administraţia Donald Trump se retrăsese.

Germania, implicată în aceste convorbiri, s-a declarat optimistă miercuri asupra posibilităţii unui acord într-un „viitor previzibil”.