DISTRIBUIȚI

Secretarul de stat american Antony Blinken va merge în Germania săptămâna viitoare pentru discuţii cu cancelarul Angela Merkel şi pentru a participa la o conferinţă privind Libia găzduită de ministrul de Externe german Heiko Maas, relatează dpa, potrivit agerpres.

Şeful diplomaţiei americane va discuta cu Angela Merkel miercuri, la Berlin, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.


Citește și: Biden a prins curaj după întâlnirea cu Putin și vrea acum să se vadă și cu președintele chinez

„În aceeaşi zi, el va participa la cea de-a doua conferinţă despre Libia la Ministerul de Externe, la invitaţia ministrului de externe Heiko Maas”, a adăugat Seibert.

De asemenea, Maas şi Blinken vor avea discuţii privind chestiuni legate de politica externă, a spus o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe german.

Citește și: UE adaugă o nouă afecțiune sanguină foarte rară pe lista efectelor secundare provocate de vaccinul AstraZeneca

Cei doi miniştri urmează să semneze joi un acord cu privire la o mai mare cooperare între SUA şi Germania, la Memorialul Evreilor Ucişi din Europa, lângă Poarta Brandenburg.