DISTRIBUIȚI
AP

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a reiterat miercuri, într-o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, apelurile la încetarea violenţelor dintre Israel şi palestinieni, relatează AFP, potrivit agerpres.  

„Secretarul de stat şi-a reiterat apelul către toate părţile în favoarea unei dezescaladări a tensiunilor şi a încetării violenţei”, a indicat Departamentul de Stat într-un comunicat. De asemenea, el ”a subliniat necesitatea ca israelienii şi palestinienii să poată trăi în siguranţă” şi ”să se bucure de libertate, securitate, prosperitate şi democraţie în aceeaşi măsură”.


Citește și : Preşedintele Israelului denunţă un ‘pogrom de neiertat’

Un băiat de şase ani a fost ucis miercuri seară de un tir de rachete în Sderot, un oraş israelian aflat în apropiere de Fâşia Gaza, au anunţat echipe de intervenţie israeliene.

Serviciile de salvare ”nu au putut salva copilul din cauza gravităţii rănilor”, se arată într-un comunicat, potrivit căruia o femeie se află în ”stare critică” în Sderot în urma unui atac cu rachete.

Moartea acestui copil creşte la şapte numărul persoanelor ucise – inclusiv un soldat – în Israel după ce grupurile armate din Gaza, în principal Hamas, şi-au intensificat de luni seara atacurile cu rachete împotriva oraşelor israeliene.

Citește și : Adunarea Naţională a Franţei dă undă verde ‘paşaportului sanitar COVID-19’